Rendszeres olvasók

2010. március 15., hétfő

Menza varrás


Úgy döntöttem, hogy ezt a szép hosszú hétvégét a felhalmozott anyagok eltüntetésének szentelem, és ha ízlik, ha nem, addig nem kezdek másba, amíg legalább egy anyagot teljes egészében fel nem számolok.
A választásom erre a sötétzöld, vagy mohazöld, vagy mifene színű kordbársonyra esett, volt belőle vagy 3 méter. Az egyszerű megoldások híveként csak szatyrokat varrtam :))
Lett belőle néhány lovas, azokat nem mutatnám, semmi érdekesség nincs bennük :))
A többiből lett két drapp tulipános.



Ki akartam próbálni a házikóst, még múlt héten írtam Katának, hogy inspirálódnék a gyönyörű házikós faliképeiből. Aztán persze varrtam egy sima, minden érdekesség nélküli házat :((
A ház zseb, a tető applikálva van, a füst három szállal varrva.

Aztán addig rajzolgattam, amíg ez a csámpás házikó sikeredett. Kissé hajaz az aroma mécsesemre :)) Leginkább itt látszik az anyag színe.
Ki kellett próbálnom drappból,

meg világos zöldből is. Szerintetek melyik fazonú ház a jobb ?
Aztán csináltam még egy zöld tulipánost is, és hála istennek, elfogyott az anyagom.
Már csak annyi maradt, amiből lesz egy-két neszesszer. Akkorát fogok varrni, amibe beleférnek a csekkek. De azokat már csak jövő héten.


15 megjegyzés:

  1. Ez aztán termékeny hétvége volt! Büszke lehetsz magadra! Én nem vagyok soha ilyen kitartó, és az anyagokkal is úgy vagyok, hogy hátha még egyszer pont olyan kell valahova, ezért sem neveztem be a játékodra. De most irigy vagyok a sok elkészült munkára és a felszabaduló helyre az anyagos polcodon!

    VálaszTörlés
  2. Nekem a mécses típusú, könnyűszerkezetes házikód tetszik! Csak rajzolgass máskor is!! :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is az aromamécses tetszik. Viccen kívül, szerintem is az a legaranyosabb és legegyedibb.

    VálaszTörlés
  4. Én is a mécses alakúra szavazok,nagyon szépek lettek!!!Én az apró tenyérnyi daraboknak is örültem hogy eltüntettem,te meg három métert!Ez aztán igen!!!:DDD

    VálaszTörlés
  5. Nekem 'csámpás" házikód tetszik, kedvesen játékos! :)

    VálaszTörlés
  6. Mécsesalakú!!!
    Tényleg termékeny hétvégéd volt! Én is tervbe vettem már egy táska varrását egy régi bársonyszoknyámból, csak várom az ihletet :)

    VálaszTörlés
  7. Gratulálok a kitartásodhoz! Mind nagyon szép lett, de én is a kacskaringósabb házikóra szavazok. Már csak azért is, mert az olyan mesebeli...

    VálaszTörlés
  8. Nekem is a csámpás házikó tetszik.

    VálaszTörlés
  9. Az aromamécseses tetszik inkább, persze a másik sem rossz:) Meg az összes többi sem. Nem volt unalmas a végén? Ja, tudom! Ha ízlik, ha nem:))

    VálaszTörlés
  10. Hűha, azt hiszem én leszek az első, aki a hagyományos házra szavazok...

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm a reagálásokat :))
    Julcsi, nem volt unalmas (annyira), mert szinte mind más, ki kellett próbálni ilyennel is, olyannal is.
    Most jönnek a fehér kordok :((

    VálaszTörlés
  12. Nekem a barna házikós a kedvencem, de mindegyik nagyon tetszik! Nagyon termékeny voltál az elmúlt napokban!

    VálaszTörlés
  13. Nekem a házikós tetszik, a hétvégén én is "faltam az anyagot" érdekes nekem is a táska jött be, hamarosan mutogatom.

    VálaszTörlés
  14. Ottletes volt a hetveged...Szimpatikussak a szatyrok.
    Szombaton voltam a "La fatasia è hobby" elnevezesu genovai elsorendben megrendezett kiallitason.Tanulsagos es szinvonalas kis kiallitas volt. Az arak? Hat...eleg magassak voltak a minoseghez kepest.16-24€ volt metere az amerikai internetten vasarolt anyagoknak.
    Reszt vettem nehany villam bemutaton ahol a Clover lepke es puffos segito keszleteket mutattak be es a rancolos cernat. A tobbi mikro tanfolyamok mind fizetossek voltak, 15-25€ orankent, egy-egy egyszeru block-ot mutattak be...
    Delutan fajo bokaval es puffedt labbal tertem haza a sok jarkalas utan. Baratnom ottletere villam lattogatast tettunk az Acquarium-ban is. Ha erre jartok es a sok-sok genovai latvanyossag mellett nem tudjatok maskeppen eltolteni az idot ajanlom es az egyedi latvanyossagot is.
    Ja fenykepezni a kiallitason nem lehetett. Tilos volt :(

    VálaszTörlés
  15. Nekem épp a legelső tetszik :D

    VálaszTörlés