Rendszeres olvasók

2009. július 16., csütörtök

Tortúra

Tissynél jelentkeztem PIF játékra, még hónapokkal ezelőtt. Áprilisban írt, hogy elindult a csomagom, de Amerika messze van, várjak türelemmel. Közben többször kérdezte, hogy megjött-e az ajándék ? Persze, nem jött meg :(( Aztán június végén írtam neki, hogy szerintem már hiába várom.
Küldött egy email-t, amit a férje kapott az amerikai postától, amikor kereste a csomagot : A magyar posta ferihegyi kirendeltsége közli, hogy sem kiszállítást, sem értesítést nem vállal, amíg tart a sztrájk. Mondom, milyen szrájk ? Felhívtam Ferihegyet, semmilyen szrájkról nem tudnak, az utolsó áprilisban volt. A csomagról sem tudnak semmit, hívjam a csepeli elosztót, a számát találjam ki, nem tudják megadni.
Hívtam Csepelt (Kitaláltam a számot!), nem ők az illetékesek, hívjam a Táblás utcát, de legalább a számot megadták. Hívtam azokat is. Mondjak nekik csomag számot. (Mondjuk, ez logikus) Emailben megkérdeztem, és megkaptam a számot, újra hívtam a Táblás utcát. Ők nem találják, hívjam az Orczy téri elosztót, hozzájuk tartozik Pestlőrinc.
Azokat is hívtam, kérdezték, hogy eddig nem hiányzott a csomagom ? Ezt még márciusban adták fel. Megnézték a gépükben, Amerikából elindult márciusban, de nem lépett be Európába. Amikor rákérdeztem, hogy akkor Ferihegy miért írta, hogy a sztrájk miatt nem hozza ki, csak a vállukat vonogatták(gondolom), biztosan egy generál értesítő volt, higgyem el, hogy még Amerikában veszett el a csomagom.
Szegény Tissy, most még ő is fut egy-két kört, de valószínűleg keresztet vethetek rá :((
Azt hiszem, ez volt az utolsó nemzetközi próbálkozásom, olyan rossz többeknek a tapasztalata, nem szeretnék még egyszer belefutni egy ilyen bosszúságba.

8 megjegyzés:

 1. Óh Gina ez nagyon sajnálatos! De ne add fel, és főleg emiatt ne veszítsd el végleg a bizalmad a nemzetközi postában. Ha ez számít valamit, én nagyon sokat rendelek Amerikából, és mindig minden rendben megérkezik. Egyszer volt problémám, amikor a legfontosabb lett volna a csomag, akkor késlekedett, és napról-napra zargattuk a postát, hogy jött-e már. Amikor a postás végül kihozta, közölte, hogy itt bolyongott Magyarországon vagy két hétig...

  VálaszTörlés
 2. :-((,a csudába !
  Nekem a varrógépem keringett egy teljes hónapig az országban,miután Svájcból rendben elért a határig...

  VálaszTörlés
 3. Óóóóóóóóó! :((((
  Olvastam és azt reméltem,hogy a végére meglesz.:(

  VálaszTörlés
 4. Nagyon sajnállak, hogy ennyi lóti-futi után sem sikerült megtalálni a csomagot.
  Én is azt gondolom, hogy nem igen lesz már meg. Nagyon hosszú ez az eltelt időszak.

  VálaszTörlés
 5. Tudom hogy sovány vigasz, de én sem kaptam meg Mells- től a csomagomat
  szintén Amerikából... hm...
  Illetve írt hogy feladta de nem ért ide.

  VálaszTörlés
 6. Nagyon sokszor hallottam már, hogy Magyarországon - belföldi is - csomagok eltűnnek, vagy felbontott állapotban érkeznek meg.
  Ill. látszik, hogy felbontották, olyat is hallottam, hogy egy részét kivették a csomag tartalmának...
  hát tuti, hogy nem külföldön.
  Még rendszerváltás előtt jött útlevél nekünk a BM-től. A lakótelep postaládái olyanok voltak, hogy néhány kulccsal ki lehetett nyitni mások postaládáját is (nem próbáltam, mesélték).
  Az útleveles boríték simán be volt dobva (azt hinnéd, hogy el kell érte menni a postára... mégiscsak útlevél), de nem, bedobták.
  A boríték sarka teljesen barbár módon fel volt tépve, pont akkora szélességben, hogy látható legyen; mi van benne... akkor már gondolom, hogy nem volt fontos a szomszédomnak... de, a lényeg; ez egy kiváncsi ország, akár levélről, akár csomagról beszélünk ;-(

  VálaszTörlés
 7. Sajnos ilyen sokszor előfordul. Nekem is egy hölgy küldött csokit, meg kreativ ujságokat amiket ő már nem használt meg apróságokat mik sosem érkeztek meg hozzám.

  VálaszTörlés
 8. Hát, ez szomorúság is, meg bosszúság is, Gina, a fene egye meg.

  VálaszTörlés