Rendszeres olvasók

2008. november 12., szerda

Violininek-még egy kis vicc

Mivel nagy sikere volt a fordítóprogramnak, gondoltam, Karinthy után szabadon fordítgatok egy kicsit ide-oda. A "Maradékból takarót" bejegyzést felhasználva először áttettem angolra :

I hit this blanket on his side. Of course, I know the sample for a long time already, but I did not feel a unquenchable desire till now his completion. Now on the other hand, how I saw it sewed colorfully this much, I realized that this is a kíváló for my residual substances eltüntetési he would have a manner. I pulled out a box, and the residual ones the I will put it into it on a next manner : Since I work a lot 11 with cm stripes, because of this the coloured substances 11*11 as a cm square, or 11*5 I put it cutting onto cm stripes into him. From the clear ones 5*5 I will cut cm squares, concerned 2,5*2,5 triangles with a cm side are needed for him, on the lopsided side with 1 sewing tolerance, this kb with 6 mm sewing tolerances 3,5*3,5 triangle with a cm side. I sew on the tiny triangles on it if he will be my mood just onto the end of the stripes. If he gets together from him a blanket, compiling the colours will be a good game then, and he will have a material cost hardly quasi. (We say it there will be carcass boredom on his end to sew, but it yet further that way is :))
Aztán vissza magyarra :

Ütöttem ezt a takarót az oldalán. Természetesen már sokáig tudom a mintát, de nem éreztem egy olthatatlan vágyat most a befejezése. Most másfelől, az, hogy hogyan láttam azt, varrt színesen ennyire sok, rájöttem, hogy ez egy kiváló a megmaradó anyagaimért eltüntetési neki volna egy módja. Kihúztam egy dobozt, és a megmaradóak az bele fogom tenni azt ebbe egy következő módon : Azóta sokat dolgozom 11 cm csíkok, emiatt a színes anyagok 11*11 egy cm négyzetes vagy 11*5 teszem azt kivágás cm bele való csíkok. A tisztákból 5*5 vágni fogok cm négyzetek, érintett 2,5*2,5 háromszögek egy cm oldal számára van szükség az aszimmetrikus oldalon 1-gyel, ami toleranciát varr, ez kb 6 mm-rel, ami toleranciákat varr, 3,5*3,5 háromszög egy cm oldal. Rávarrom az apró háromszögeket ezen, ha ő épp a csíkok végére lesz a hangulatom. Ha összejön tőle egy takaró, összeállítani a színeket akkor egy jó játék lesz, és neki lesz egy anyaga, amibe alig mintegy kerültek. . (Mondjuk azt iszapba hullaunalom lesz a végén, de ez még továbbá arra van:)

Annyira nem vészes, de azért lehet rajta nevetgélni :))

12 megjegyzés:

  1. Köszi,az utolsó mondat azért elég jó :-D

    VálaszTörlés
  2. tetszik! Én rötyögtem főleg a végén.:)

    VálaszTörlés
  3. lehet rajta nevetgélni.
    Engem továbbra is a recept izgat !
    mi az az elmászik ?

    VálaszTörlés
  4. Jó lenne megtanulni a toleranciát varrni:-)
    Hullaunalom....:-))))))))

    VálaszTörlés
  5. :-)))))))
    Hát igen.Nyelvet jól tudni ezek szerint a gépnek is nehéz.

    VálaszTörlés
  6. Azért a mi fordítónk legalább érthető, ha nyelvtanilag idétlen is, de az angoloké katasztrofális, nem ismeri a ragokat, furi a szóhasználata stb. De hogy miért ragaszkodnak ezek a programok a paplanhoz ? Még ha takarót írna...:))

    VálaszTörlés
  7. Mmama ! Nem tudom, mi mászik el, főleg ha tojás. De ha elmászik, akkor üsd agyon, és nehogy megfőzd! :)))

    VálaszTörlés
  8. Mmama !
    Azt hiszem, közben tök véletlenül megfejtettem az elmászik-ot !
    Paplan oldalán láttam egy receptet, amit áttettem magyarra, és a 8 inch magas sütőformánál azt írta : "8-lassan mászik lábas"
    Lehet, hogy valami mértékegység helyett mászott a tojás? ;o)

    VálaszTörlés
  9. Ki lehet nagyjábol hámozni a lényeget. Aki elég türelmes és elszánt.

    VálaszTörlés
  10. Iszapban hullaunalom. Köszi jót rötyögtem rajta.
    tetszik a blogod.
    üdv. Csilla

    VálaszTörlés