Rendszeres olvasók

2008. november 5., szerda

Libamáj befőtt :))

Ma jár le Zsuzsinál a libamáj recept pályázat, így most gyorsan írok egyet.
Ettetek már máj befőttet ? Jópofa, nem ?
Szóval, egy széles szájú befőttes üvegbe belerakjuk a vékonyan szeletelt libamájat, kevés sóval, borssal fűszerezzük, ráöntünk egy ujjnyi konyakot, és felöntjük minőségi száraz fehér borral, például Tokajival. Becsukjuk az üveget, lábosba vizet teszünk, beleállítjuk a befőttes üveget, és lassú tűzön hagyjuk, nem forrni, csak gyöngyözni 1-2 órát. A vizet a lábosban óvatosan pótoljuk.
Kihűlni is a vízben hagyjuk.
Remek pástétom, vagy előétel vendégeknek.

5 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon érdekes recept. Ki kéne próbálni.

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok a fődíjhoz!!!!
    :-)))

    VálaszTörlés
  4. hello, lehet, hogy nagyon dilettáns kérdés, de a májat NYERSEN kell belerakni? :) köszi :)

    VálaszTörlés
  5. Persze, hiszen utána 1-2 órát főzöd, mennyiségtől és vastagságtól függően, alacsony lángon. Az idő attól is függ, hogy kenni vagy vágni szeretnéd. Tehetsz bele ízlés szerint egy levél babért is.

    VálaszTörlés