Rendszeres olvasók

2008. november 17., hétfő

Tegnap végre a magam örömére varrtam. Persze, ajándék lesz, de jó volt egy kicsit mással foglalkozni, mint a kötelező körök.
Kipróbáltam a Tildas macit. Kicsit hosszabb kart és rövidebb testet csináltam neki. Először nekem is malackás orrot sikerült fabrikálnom hozzá, de aztán átalatítottam szivecskére, így valamivel jobb lett.
Kicsit ortopéd a szentem, de elsőre nem olyan rossz.






Kipróbáltam a tálat is, Zsuzska leírása alapján. Ez tetszik, bár kétoldalú ragasztóval elég drága, de majd kitalálom, hogyan lehet olcsóbbá tenni. Talán csak a széleit fogom ragasztani, és úgy elég rá 30cm*10-15 cm. A dekorfilc sem egy olcsóság, azt is lehet, hogy kiváltom valami egyébbel :))




Végül még csináltam 3 db ékszer-órát. Nem egy nagy durranás, csak pár darab muránói gyöngy, és néhány fém köztes. Nem túl fantáziadús, hogy csak szimmetrikusan sorbaraktam, de nem volt kedvem túl sokat foglalkozni vele. Hét végén megyünk vendégségbe, így az ajándékok nagy része megvan, még némi édesség az aprónépnek, ital a ház urának, és kész.
Viszont a lilát megtartom :))

8 megjegyzés:

  1. Szépeket készítettél!
    Én két éve több ilyen tálat is varrtam, és hogy gazdaságosabb legyen, kicsit a kidolgozását átalakítottam. A két anyagot vastag , vasalhatós közbéléssel merevítettem, és ezt a bevasalt anyagot ragasztottam össze "kétoldalú ragasztóssal".
    Így meg lehet sporolni tálanként egy kétoldalast és a dekorfilcet.
    Az, hogy csak helyenként ragasztod, az nem működik, mert ahol nincs ragasztva, ott felpuposodhat.
    Remélem segítettem.

    VálaszTörlés
  2. Én a tálat nem ragasztom telibe, csak a kis négyzetet, azt is rag-spray-vel, alul-felül vékonyabb flíz, legközépen pedig táskamerevítő. Aztán az egészet sűrűn összetűzöm (a belső négyzet kivételével), sehol nem puklis, szépen összetartja a tűzés és jó kemény is az egész cucc. Csak ezután csinálom a szűkítőket.

    Maci helyes, az órák meg nagyon nőcisek. :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, csajok, milyen jó segítség vagytok :))

    VálaszTörlés
  4. Énisénis a tildás macival szeretnék most próbálkozni, múltkor találtam egy szabásmintát valamelyik külföldi oldalon :-) Nagyon aranyos lett a tied :-)

    VálaszTörlés
  5. Zsuzska leírását is már nézegettem, mert tök tetszik ez a tál is, és olyan egyszerűnek tűnt a leírás alapján, de ezek után meggondolom... :-)

    VálaszTörlés
  6. Tetszenek az órák, így is, csak szimmetrikusan.

    VálaszTörlés
  7. Gina,

    Hello, I hope you get my e-mail okay. If not, thank you so much for joining the PAY IT FORWARD circle. I will get your gift out as soon as possible within the next few weeks. Thank you for visiting my blog.

    VálaszTörlés
  8. Kár, hogy a lilát tartod meg, mert a barna a legszebb :D

    VálaszTörlés