Rendszeres olvasók

2008. november 10., hétfő

Maradékból takarót





Fabric fun oldalán találtam ezt a takarót . Persze, a mintát már régóta ismerem, de eddig nem éreztem olthatatlan vágyat az elkészítéséhez. Most viszont, hogy láttam ennyire színesen megvarrva, rájöttem, hogy a maradék anyagaimnak ez egy kíváló eltüntetési módja lenne. Előkaptam egy dobozt, és a maradékokat a következő módon fogom belerakni : Mivel sokat dolgozom 11 cm-es csíkokkal, ezért a színes anyagokat 11*11 cm-es négyzetként, vagy 11*5 cm-es csíkokra vágva teszem bele. A világosakból 5*5 cm-es négyzeteket fogok vágni, illetve 2,5*2,5 cm-es oldalú háromszögek kellenek hozzá, a ferde oldalon +1 varrásráhagyással, ez kb 6 mm-es varrásráhagyással 3,5*3,5 cm-es oldalú háromszög. Ha éppen kedvem lesz, akkor a pici háromszögeket rávarrom a csíkok végére.
Ha összejön belőle egy takarónyi, akkor jó játék lesz összeállítani a színeket, és szinte alig lesz anyagköltsége. (Mondjuk a végén dögunalom lesz megvarrni, de az még odébb van :)) )

8 megjegyzés:

  1. Nagyon vicces az utolsó mondatod.:)))
    Hú,viszont írtó klassz lesz egy ilyen takaró!

    VálaszTörlés
  2. Hááát,bátor ember vagy :-)Ezzel a mintával egy egyszerűsített változatot varrtam a Christa Rolf-könyv nyomán-nem ment gyorsan...
    ilyenkor a legjobb,ha idő tekintetében a Vatikán elvét vallod ,miszerint mi az a pár óra,nap,hét,hónap,év vagy akár évtized az örökkévalósághoz képest :-))))

    VálaszTörlés
  3. Hű ez a kép és a leírás eleje nagyon fellelkesített, szinte ma nekikezdtem volna egy ilyenhez. Tényleg hosszadalmas, unalmas? Alig akarom elhinni, de ha mondjátok, lehet benne valami.

    VálaszTörlés
  4. Biztos függ az egyén monotóniatűrési képességétől is
    :-))) kinek ilyen,kinek olyan.
    De remek az ötlet!

    VálaszTörlés
  5. Bocs, már megint én vagyok, nagyon rákattantam erre a takaróra: ötletként írom, hogy a kis fehér háromszögek helyett kis fehér négyzet átlóban felvarrva nekem nagyon bejött, és a melléktermék egy újabb kis kétszínű négyzet. (én háromszöggel sok csúfságot éltem már át)

    Violini, jó, hogy írtad a monotóniatűrő képességet, mert az nekem elég jó.

    VálaszTörlés
  6. A dögunalmat arra értettem, hogy számomra addig érdekes a dolog, amíg összeállítom, eljátszom a színekkel, pakolászom ide-oda, tele a lakás, aztán már csak mechanika :((
    Azért nem szeretem az apró négyzetes megoldást, mert mire ceruzával behúzgálom az átlókat, az alatt megvarrtam hagyományosan. Bár ez elég kicsi, lehet hogy menne ceruza nélkül is.

    VálaszTörlés
  7. Hát, nem lesz kis dolog megvarrni egy ekkora takarot.Egyszer én is nekiláttam, de egyhamar nem fogok megint belekezdeni egy ekkora projektba:)

    VálaszTörlés