Rendszeres olvasók

2009. október 27., kedd

Krémek a Ká-Vén

Bruercsi már két krém leírását megosztotta veletek, így én megírom, hogy én miket vittem :
1. Szardínia krém
Egy doboz füstölt sprotnit (olaj nélkül) kikevertem egy doboz fokhagymás sajtrémmel (a Lidiben szoktam venni, nagyon finom karakteres, habos sajtkrémeik vannak ). Tettem bele 3 kemény tojást apróra törve. Ízfokozók : Két szál apróra vágott újhagyma, pici bors. Állománynövelő : Némi margarin, kb 10 dkg.
2. Büdös sajt krém :))
Két csomag camembert sajtot és 20 dkg margarint kikevertem a robot gépben, tettem bele egy kis borsot, pici őrölt köményt, egy póréhagymát apróra vágva, és egy kis apróra vágott petrezselymet.
3. Juhtúró krém (ahogy én szeretem)
20 dkg juhtúrót kikeverek 20 dkg sajtkrémmel, általában valami füstölttel, pl Karavánnal. Jön bele valami apróra vágott hagyma, én jobban szeretem az újhagymát, mint a normált, mert nem olyan erős. Ízlés szerint kell bele kömény, bors. Ha valaki pirosan szereti, tehet bele pirospaprikát is. (Én nem szoktam) Ha csak sima szendvicsre csinálom, akkor teszek bele 10 dkg margarint, ha melegszendvics lesz belőle, akkor jobb bele egy fél pohár tejföl.
Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

  1. Köszi, legaláb az ízeket érezhetem. :)
    A juhtúrósat kipróbálom.

    VálaszTörlés
  2. Önt is áldja meg az Isten, vagy a sors, (ki miben hisz) a fincsi receptekért :-)
    Köszönjük szépen :-)
    Most kezdhetnek készülni a lőrinci hölgyek a jövő évi menűsorral ;-) ;-) ;-)

    VálaszTörlés