Rendszeres olvasók

2009. június 21., vasárnap

Hasznos holmik-játék

Ez a bejegyzés már érlelődik bennem a tavaszi tanfolyamom óta. A különböző boltokban és újságokban jópofa, kimondottan patchwork készítőknek való eszközöket kínálnak igen húzós árakon. Ám mi, magyar csajok roppant kreatívan felhasználjuk a háztartásban található holmikat. Szükség törvény bont alapon időnként triviális, időnként viszont egészen megdöbbentő cuccokat tudunk felhasználni a hobbinkhoz.
Ezt a tölcsért csak gondolat ébresztőnek mutatom meg. Ez a készlet legkisebb darabja, ezzel és egy kínai evőpálcával szoktam kitömni a húsvéti és a karácsonyi díszeket. A hengeres nyelű fakanál remek a táskák fülének kifordításához.


Az alsó képen látható pici üvegtölcsér egy üvegműves munkája, amit a felesége kérésére csinált az egészen pici díszek kitöméséhez.
A tanfolyamon Méhike örvendeztetett meg minket néhány egészen fura, de nagyon ötletes dologgal. Remélem, Ő is meg fogja mutatni!
Gondoltam, szedjük össze ezeket a házi praktikákat egy csokorba, hátha másoknak is hasznos lehet. Akinek van kedve mutogatni, az tegye meg a blogjában, és hagyjon nekem itt egy üzenetet. A kész képeket névvel ellátva felteszem a Picasára, és az oldalsávba. Mivel ez a 99. postom, a 100.-ban a résztvevők közül valaki ajándékot kap! Határidő : vasárnap ( június 28) éjfél.

10 megjegyzés:

  1. Gina, én annyira hülye vagyok, képzeld, majdnem jelentkeztem a játékra, amikor végül gyanússág vált, hogy valamit tennem kellene...még jó, hogy visszaolvastam a bejegyzésed... csak azért írtam le, hogy nevess te is, milyen dilis vagyok, ha-ha-ha. Ettől függetlenül majd mindjárt keresek valami magyaros spanyol viaszt ... :o))))

    VálaszTörlés
  2. Ha sikerül a héten lefotózni, hozom
    a csőtömőmet,ugyan Gabicza-fejlesztés, de nagyon-nagyon baró,és újraalkotható. :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Selyemmolinó és gázsütő? Hű... én nem merném beletenni, a selyem nem arról híres, hogy jól tűri a forróságot...
    De ha mégis kipróbálod, feltétlenül szeretném látni a végeredményt :))

    VálaszTörlés
  4. Gina - leírtam a blogban a hasznos kis holmik jószolgálatát

    VálaszTörlés
  5. Maszkoló szalag gombostű helyett?
    Fényképezzek?

    VálaszTörlés
  6. Lemaradtam a határidőről, de sebaj. Azért mutatok valami egyszerű hasznosat a blogomban. :)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Gina! Nagyon tetszik az oldalad. Soha nem próbáltam még a foltvarrást, mert még nem láttam olyan jó dolgokat, mint itt egyes blogokban. Kilenc gyerekem mellett én nehezen veszem elő a varrógépemet. Inkább hímzek, keresztöltést készítek, falra festek mesefigurákat, olvasok.Egyszer talán megtanulhatnám az alapokat csak a kikapcsolódás kedvéért (talán az alkotás öröméért).Üdv. Mária

    VálaszTörlés
  8. Hát én is lekéstem a határidőt, de hamarosan ha lesz időm (?) irok a blogomba és mutatok én is valamit. Lehet, hogy nekem spanyol viasz, de én örültem neki. De én ebbe a csoportba sorolnám, hogy ki mit használ a varráshoz. Nem nagy dolgokra gondoltam, hanem kedves apróságokra. (pl.ajándékba kapott valamire) olyan kedvenc tárgyra, ami a szépségével ihletet tud adni. Én pl. kemény 250 Ft-ért vettem egy pár evőpálcikát töméshez, egyrészt kellett, másrészt szép piros szine volt kis disszel.

    VálaszTörlés
  9. Szia Gina! A blogomban az én ötletem

    VálaszTörlés
  10. Fölkerültek az én blogomra is a fotóim!

    VálaszTörlés