Rendszeres olvasók

2011. április 3., vasárnap

Névtelen komment

Néhányan kérdeztétek, hogy miért van a legtöbb blogban letiltva a névtelen komment ?
Ezért : Mert ILYEN kommenteket kapunk, ha nem tiltjuk le :((
A megoldás : Minden blogban a jobb felső sarokban van egy "belépés" gomb. Erre kattintva ingyen, két perc alatt létrehozhatunk egy google-fiókot. Ha nem akarjuk használni, az sem baj, de innentől kezdve nevesítve írhatunk bárkinek.
A későbbiekben pedig ebben a fiókban blogolhatunk, képtárat hozhatunk létre, csinálhatunk gmailes email címet.  Ezzel egyszerűbbé tehetjük sokak életét :))
És egy jó tanács a bloggereknek is : Időnként érdemes megnézni a blogger új komment-kezelő szolgáltatását : A tervezésben a megjegyzés fül alatt van egy SPAM nyilvántartás. Időnként nem árt kiüríteni és megnézni, hátha nem minden spam, amit a gép annak nyilvánít.

5 megjegyzés:

  1. Igen, ez próba volt a részemról. Gina tedd fel a Captchát, tudod, amikor betűket kell beírnik, azt ugyanis a robotok nem tudnak. Jobb védekezés, mint a névtelenség letiltása. Az is ott van valahol a beállításoknál.

    VálaszTörlés
  2. Így van,én is azt tudom ajánlani.
    Nálam írhatnak a névtelenek is,de nem kaptam még spamot.A szóellenőrzést nekem alapból beállította a blogger.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem a névteleneket igenis ki kell tiltani, mert általában ennek az égisze alatt kapunk olyan üzeneteket, amelyek a "hogy tehetted?" és a "milyen is vagy valójában" típusúakba tartoznak.

    Nem kell google-fiók a kommenteléshez, a névvel és email-lel azonosítás éppen elég. Valamit vállaljon a véleménye mellé a dementor! És ez alapján még nem lehet beazonosítani, de már meggondolja, hogy mit írjon!

    A captcha jó, nekem is fenn van, szerintem kibírható és néha viccesek a "szavak". :o)

    VálaszTörlés
  4. Speciel nem szeretem a szóellenőrzést, én is sokszor mellőzöm a kommentet miatta. Altairrel értek egyet, minden fórumon regisztrálni kell az íráshoz, itt is megteheti, aki szeretne hozzászólni :))

    VálaszTörlés