Sajnos még mindig rohangálok, mint a mérgezett egér, és a lakás is csak félig-meddig van kitakarítva. Az őszi közös varrás után többeknek megígértem a magos sajtos receptjét, most ezzel kívánok mindenkinek békés, áldott ünnepeket.
Hozzávalók :
25 dkg finomliszt, 25 dkg RAMA, 1 tojás, 1 tasak porélesztő, kis só. És a tészta lényege : 1 doboz Lidiben kapható Crefée márkájú fokhagymás sajtkrém. Napraforgómag, vagy másmilyen magok, füstölt trappista sajt reszelve.
Az élesztőt felfuttatjuk, és összegyúrjuk a tésztát. Legalább háromszor hajtogatjuk, és minden hajtásnál megszórjuk magokkal és sajttal. A tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk magokkal és sajttal. Szaggathatjuk pogácsa fazonra is, de egyszerűbb négyzetekre vágni.
Forró sütőben sütjük.
Az élesztőt felfuttatjuk, Ginát megfuttatjuk, nyugi, csi- csigavér, hisz ünnep jön, pihi szépen.:-)))
VálaszTörlésBoldog ünnepeket!
Neked is boldog karácsonyt!
VálaszTörlésKarácsonyfa. Karácsony!
VálaszTörlésAranydió zöld ágon.
Csillagszóró, gyertyafény
ég a fenyő ünnepén.
Csilingel a csengettyű:
„Szép vagy fenyő, gyönyörű!”
Karácsonyfa, karácsony!
Nincs is szebb a világon!
Csilingel a csengettyű:
„Szép vagy fenyő, gyönyörű
Boldog Békés Karácsonyt Kívánok!!!
Wishing you a Merry Christmas!
VálaszTörlés~Jes
Áldott, békés ünnepet kívánok!
VálaszTörlésBoldog Karácsonyt kívánok. :)
VálaszTörlésKedves Gina!
VálaszTörlésMost találtam rá a blogodra,és a magos-sajtossal kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy mennyi tejben kell felfuttatni az élesztőt?
Köszönöm ha válaszolsz. Üdvözlettel:
metikus
Kedves Metikus !
VálaszTörlésNem tudom, gondolom, kb 1 deciben :))
Köszönöm szépen! Azért voltam gondban, mert a hozzávalóknál a tejet nem írtad, és nem tudtam, hogy akkor most kell bele tej, vagy esetleg tudatlan vagyok, és a porélesztőt fel lehet futtatni mondjuk a tojásban is???
VálaszTörlésMég egyszer köszönöm: metikus