Rendszeres olvasók

2009. szeptember 28., hétfő

Egész napos molyolás :))

Már hetek óta szalma vagyok, a párom vidéken dolgozik, így takarékra tettem a háztartást :)) Minimálisra csökkentettem a főzésre, bevásárlásra, takarításra szánt időt, így sokkal többet tudtam (volna) varrni. De nem volt kedvem a kötelező köröket futni, inkább babráltam egy keveset. Budafokon sikerült szert tennem erre a klassz úti neszesszerre Méhike jóvoltából :)) Az eredeti mintát Gabiczától tanulta. Nagyon tetszett, ilyet még nem csináltam, hát gondoltam nekiállok (ülök) és megpróbálom lemodellezni.
Előszedtem valami régi anyagot, leszabtam, kerestem anyagot a béléshez, cipzárt, zsinórt, miegyebet. Az eredeti neszi bélése szerintem vékony szivacs lehet, mert puha, de merev és van tartása. No, ilyenem nem volt otthon, így bevetettem egy régi kedves táskavarrós barátnő trükkjét: Egészen vastag, takaróba való vliest vászonanyag alatt forró vasalóval addig gyöszmékeltem, amíg vékony és merev nem lett.
Aztán előszedtem a varrógép talpakat, mert a szélén lévő zsinórt csak féltalppal lehet bevarrni. Na, a Veritashoz nincs ilyen talp.
Sebaj, van másik ! Előkotortam a Pfaffot, annak a talpával szoktam szabad gépi kanyart elkövetni, gondoltam, a féltalpa is kompatibilis. Hát, tévedtem :(( De nem adtam fel a reményt, kipróbáltam az elfekvő Podolsk (még sose varrtam vele, csak van) tartozékait, és végre ennek a talpa jó volt a Veritasba. Így már semmi sem állhatott az utamba ! A mintapéldányt nem mutatnám, hasonló, mint ezek, csak ronda anyagból :)) A minta darab után varrtam kettőt szép amerikaiból is.
Ilyen lett a végeredmény. Nagyon tetszik, csak a tetején lévő cipzár rögzítésével nem vagyok kibékülve, bár Méhi is ilyesmi módon varrta meg.
A baj az, hogy nem lehet ferdepánt módjára illeszteni, mert egy ujjnyival magasabban van a cipzár, mint a neszi széle, ezért nincs hová illeszteni. Ferdepántként kb 0,75-ös lenne a takarás, viszont kb 2 cm-esnek kell lennie. Van valakinek valami profi megoldása rá ? (Nem szeretek gányolni.)
Várom a tippeket :))



6 megjegyzés:

  1. Ötletem sajnos nincs... Viszont nagyon-nagyon tetszik a neszeszer. :o) Egy képes útmutató a készítéséről túl nagy kérés lenne?? Talán a részleteket látva jobban beugrana valami megoldás is :o)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos nem saját fejlesztés, Gabicza tart belőle tanfolyamot, nem venném el a kenyerét, ráadásul ő biztosan profibban csinálja :))

    VálaszTörlés
  3. Gina! Írtam neked mailt, kellene a címed, hogy haza küldhesem a Titkos Kerted.
    A neszeszer nekem is tetszik. A cipzárt a takaró pánt alá nem lehetne beilleszteni?

    VálaszTörlés
  4. Van féltalpszerűség a Veritashoz, sak nem klasszik, Úg ynéz ki, mintha egy talphoz hozzánőtt volna két befogórész. Ezek egymás mellett vannak, attól függ, hogy merre féltalp, hogy melyik oldalit fogod be a talpemelőbe. Ja, és a tűt szélre kell tolni hozzá.

    VálaszTörlés
  5. Köszi! Akkor megvárom, míg összefutok Gabiczával Pécsett, talán egy közös varráson :o)

    VálaszTörlés