Rendszeres olvasók

2008. december 31., szerda

Közkívánatra :)))

Sajnos, komplett fázisfotókat nem készítettem, nem gondoltam, hogy ennek ekkora sikere lesz, és szerettem volna megvárni Léda leírását. Gondoltam, nem veszem el a "kenyerét", de kaptam engedélyt, hogy hamarabb feltegyem, mint Ő :))
Szóval : 19*19 cm-es négyzeteket vágtam, 4 világosat, és négy sötétet, valamint 4 db bélést. Két szemben lévő oldalon összevarrtam a béléssel együtt, kifordítottam, és letűztem a széleit. A másik két oldala nyitott. Félbe hajtva összevarrtam őket kettesével úgy, ahogy a képen látszik, a zsebek kb. bankkártya méretűek. A képen gombostűvel összefogtam a széleket, így úgy néz ki, mint egy radiátor, vagy harmonika.


Az egyik szélső lap nyitva marad, ehhez lesz rögzítve a külső oldala. Amikor a többi résznek a zsebe össze lett varrva, akkor derül ki, hogy mekkora borítás kell hozzá, milyen vastag a négy lap félbehajtva.





A három zsebet összevarrtam a szélein, és rávarrtam a "ferdepántot". Persze, nem kell ferde anyagból vágni, úgy csináltam meg, mint a másik pénztárcánál : Mivel az oldala kb 8 cm magas, ezért vágtam egy 12*3,5 cm-es csíkot, ezt ráhajtva az anyagra végigvarrtam, a végénél is visszahajtottam, és kézzel eltisztáztam. A szélső zsebnél is ez lesz az eljárás, de egyelőre még nyitva van rá szükség.


Teszek fel ide egy képet a másik pénztárcánál lefotózott pántozásról :))


Szóval, a pántot a színéhez illesztem, és az elejénél és a végénél behajtom, így amikor kihajtom, a vége el van szegve.





A külső része kb 26 cm magas, és 19 cm széles. Bonyolította a dolgot, hogy kívülre és belülre is tettem cippzáras részt. A fedőlapjának a felső harmada, ahol a maci van, kb 2 db10 cm-es anyagból van, a cippzár a két anyag közé van varrva. Utána közé rakom a bélést, és letűzöm. A cippzár másik oldalára ugyanigy két anyagot varrok, kb 16 cm hosszút. Ugyanúgy tűzöm. A belseje szintén 2-2 anyagból van a cippzár 2 oldalán, de ebbe már nem teszek bélést, mert túl vastag lenne.


A belső oldalának a színére helyezem a harmonikát, az alja fedésben van a cippzárral. Megvarrom az utolsó zsebet is, így a fedőlap egyik fele már rögzítve van. A külső felét is ráillesztem, a cippzár az ellenkező irányba esik. Lekerekítem a sarkokat, és ezt már valódi ferdepánttal keretezem, valamint rávarrom az utolsó egyenes pántot is.

A belsejében lévő cippzár felett végigvarrom, hogy a tetejébe pakolt cucc ne essen le a legaljába. A mágnes két része következik. Kivágok két műanyag korongot, azokat bevonom egy darab anyaggal, ebbe teszem a mágnest, körben behúzom, mint a yo-yot, és kézzel rávarrom a helyére. Ezzel kész, lehet örvendezni !
A következő darabnál csinálok fázisfotókat, hogy érthetőbb legyen, addig is lehet kérdezgetni, jó varrogatást !

11 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jópofa és praktikus, gratulálok hozzá! :-)
    S természetesen varrásban, meg minden szépben és jóban gazdag új esztendőt kívánok neked és szeretteidnek! :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép! És az a mackó cuki rajta! Szerintem majd én is megpróbálom! Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Köszi,nagyon jó lett ! Boldog Újesztendőt !

    VálaszTörlés
  4. Nekem is nagyon tetszik. Mágneszáram nincs itthon, de lehet, hogy holnap - jövőre - ezzel próbálkozom először. :-)

    Boldog új évet, sok szerencsét és sikert!

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük a fáradozásaidat:))

    BÚÉK!

    VálaszTörlés
  6. De jó, hogy ilyen hamar megosztottad velünk! Én is igyekszem, de képeket eddig nem készítettem! Az enyém tényleg egész más lesz! Boldog, tartalmas, kreatív új évet kívánok!

    VálaszTörlés
  7. Köszönjük szépen! Felkerült a jövőre megvalósítandók listájára!
    BÚÉK!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépen köszönöm én is, nagyon sokat segítettél vele!

    VálaszTörlés
  9. Eddig még nem hagytam kommentet, de nézegetni többször voltam már nálad. Köszönöm, hogy feltetted a blogodba. Nagyon jó, és ötletes.
    Nagyon boldog új évet!

    VálaszTörlés
  10. Kérdésem, hogy a papirpénzek teljes nagyságukban elférnek? (azaz nem kell összehajtani?) Ha igy van, akkor kinyitáskor nem hullanak ki? nem tudom érthető voltam-e.

    VálaszTörlés
  11. Marianna !
    Igen, beleférnek összehajtás nélkül, és nem, nem esnek ki, egyrészt, mert a textil tapad, másrészt a külső borítás a mágnessel alul-felül ráhajlik, és úgy záródik össze. De egyébként sem esnének ki, a másik pénztárcám nyitott felül, igaz, az félbe van hajtva, és az is megfogja a pénzt, abból sem esnek ki.
    Köszi a jókívánságokat mindenkinek !

    VálaszTörlés