Rendszeres olvasók

2012. május 12., szombat

Pinterest

Ma a lőrinci találkozón többen kérték, hogy magyarázzam el a Pinterestet, és hogy mire lehet használni. Annak idején Kicsikató tökéletesen leírta a netes okosságok rovatában, de azóta jelentősen változott az oldal képe, ezért inkább leírom még egyszer. Első lépésként keressük meg a Pinterest oldalát, és kérjünk rá az email címünk megadásával egy meghívót. 
Ha a meghívó megérkezett, létrejön az oldalunk Automatikusan lesz néhány ismerős és ismeretlen, akit követünk, de ettől ne ijedjünk meg, le lehet róluk jelentkezni. Gabi oldalán mutatom, mert az övé még üres. A jobb oldalon látjuk, hogy 2 követő és 14 követett van.
Ha rákattintunk a követettekre, akkor feljön fotókkal és albumokkal (ú.n. boardok) a lista. Az unfollow-ra kattintva le tudunk jelentkezni azokról, akiket nem szeretnénk követni. Persze, ha találunk valakit, akit követni szeretnénk, akkor a follow gombbal ezt megtehetjük. Nem kell az összes albumot követnünk, minden albumnak van "follow" gombja.

 
Kattintsunk az Add+ gombra, aztán a sárga mezőben lévő Pin it gombra.






 
Sajnos nincs magyar nyelvű leírása, de ha mindent jól csinálunk, akkor sikerül létrehozni a saját tűnket, amit kitehetünk a szerkesztősávba. Ezzel készen is vagyunk.
Mostantól minden érdekes képet, leírást, videót rendszerezve el tudunk menteni az oldalunkra. Nem kell hozzá a gép memóriája, mégis minden kéznél van.
Ha bármelyik blogon, honlapon, videóban látunk egy nekünk tetsző képet, receptet, leírást akkor kattintsunk a felső sávban a Pin it gombunkra.

 Látjuk az adott oldal összes képét, itt kiválasztjuk, hogy melyik képet tennénk el, és rákattintunk.
 







A kiválasztott kép mellé feljön egy ablak, ahol kiválaszthatjuk, hogy melyik mappába, milyen megjegyzéssel kerüljön fel a kép. 500 karaktert írhatunk.




 
  

A jobb sarokba, a nevünkre kattintva látjuk az összes albumunkat, az albumokban ott van az összes mentett képünk, a kép alján pedig a forrás oldala.

 Erre kattintva visszajutunk az eredeti oldalra.









Ha nagyon unjuk magunkat, akkor kattintsunk a piros Pinterest feliratra, és láthatjuk az összes követettünk ténykedését.
Ha blogból szeretnénk képet elmenteni, akkor előbb a blogban kattintsunk a címre, és csak aztán a pin it gombra. Ez főleg akkor érdekes, ha a kép mögött komplett leírás van, hogy 1-2 év múlva ne kelljen több oldalt visszalapoznunk :))



Remélem, érthető és világos voltam :)

Jó Pinelést kívánok!





7 megjegyzés:

  1. Az elég vicces volt, azt hiszem, a tutorialom után egy vagy két nappal változott meg a dizájn. :) Ha nem bánod, beilleszteném ezt a linket az enyém végére!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Kató, emlékszem :)) Én a tiéd alapján telepítettem, de akkorra már megváltozott. Vidd nyugodtan!

      Törlés
  2. Gina! Fantasztikus vagy! Én kértem, hogy tedd fel a blogodra és milyen gyors voltál!!! Egyenlőre a blogbeszámolót írom, aztán máris tanulmányozom a Pinterestet! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó, Gina hogy Te mikhez értesz!?!Köszi lehet, hogy kipróbálom én is.

    VálaszTörlés
  4. Köszönjük szépen! Ez a leírás még a régebb óta Pinterest-használóknak is nagyon hasznos! :o)

    VálaszTörlés