Rendszeres olvasók

2012. február 22., szerda

Nem vagyok robot :))

Karácsony környékén végighullámzott a kérés a blogvilágban, hogy ne hagyjuk egymást szó nélkül, hagyjunk legalább ott megjegyzést, ahol arra érdemes dolgot látunk. Már akkor is mondtam, hogy ha valaki szeretné, hogy beköszönjek, az ne zárja be előttem az ablakot :)) Van olyan blog, ahol kétlépcsős szóellenőrzés van, és  a szerző még moderál is :) Azóta a gugli bevezette ezt a remek találmányt :







Nagyon sajnálom, de nincs az a blogbejegyzés, aminek kedvéért  én ezt bemásoljam :(( Ha muszáj reagálnom, akkor ezt emailben vagy a facebookon fogom megtenni, de a blogban semmiképp, annyira nincs jó szemem. 

Ha valaki esetleg szeretné levenni, de nem tudja hogyan kell, azoknak itt a leírás :
 Beállítások menü, azon belül megjegyzés fül.
Itt szabályozhatjuk, hogy névtelen felhasználó írhat-e.





Ha beállítjuk, hogy moderálja az egy hónapnál régebbi bejegyzésekhez írt kommentet, akkor időnként érdemes ránézni a moderálásra váró megjegyzésekre :))
De a blogspot mostanában nagy biztonsággal kiszűri a spamokat, és a nekünk nem tetsző bejegyzések törölhetőek, kettős törléssel nyom nélkül. 
Remélem, senkit sem bántottam meg, egyszerűen csak nem túl jó a szemem :)) 


24 megjegyzés:

  1. Hjajj!Szívemből szóltál!Megőrülök ezektől a betüktől!Egyrészt idegileg fárasztó,másrészt a szememnek,ahogy neked is.Nem lehet látni.:( Nekem több,mint 1 éve nincsen szóellenőrzésem és semmi gondom.

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek, át is írtam, köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosabban már át is volt állítva! Úgyhogy várom mindenkitől a foltbaráti hozzászólásokat!

      Törlés
  3. Nekem eddig nem volt bajom a szóellenőrzéssel, de ez az újfajta tényleg idegesítő, nehezen olvasható, és tényleg elmegy az ember kedve a kommenttől :D

    VálaszTörlés
  4. Ezt találtam a szóellenőrzésnél a kérdőjelre kattintva:
    Segítségnyújtás a világnak -- szavanként
    "A szavak bevitelével, segítséget nyújt a számítógépek előtti időkben írt szövegek digitalizálásához. A megjelenített szavak közvetlenül olyan régi szövegekből származnak, amelyeket digitális formátumban olvastak be és tárolnak, hogy megőrizhetők és még inkább hozzáférhetők legyenek. Mivel az e szövegekben előforduló szavak némelyike nehezen feldolgozható a számítógépek számára, az Ön erőfeszítésének eredményeit használjuk fel e szavak visszafejtéséhez."
    Ez az egész szóellenőrzés igazából egy nagy biznisz a google-nak. Tuti, hogy nagy pénzt vesz fel a digitalizálásért és velünk csináltatja meg!! Pfuj!!! Nekem már kb 1 éve nincs szóellenőrzés a blogomban, mindössze annyi a megkötésem, hogy ne lehessen névtelenül kommentelni. Így ki tudtam eddig szűrni a spam-eket. 1 év alatt 3-4 érkezett, de mivel névtelen volt csak email értesítést kaptam róla, de meg sem jelent a blogomon.

    VálaszTörlés
  5. Még lenne egy kérdésem. Hogy kell a megjegyzéseknél beállítani a "válasz" adási lehetőséget?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én semmit sem tettem ennek érdekében, ilyen lett magától. Szerintem akkor változtatták meg, amikor a képnagyítást tették tönkre :((

      Törlés
  6. Gina teljesen egyetértek!!!! Majdnem felsikoltottam, amikor megláttam az új szó ellenörzőt!!!!! Igazad van! teljesen elveszi az ember kedvét a hozzászólástól!!! Főleg, hogy sokszor alig látható, mert még kriszkraszokkal is bonyolítják, meg árnyékolás, meg minden kínja. Ez már túlzás! Véletlenül mellé nyomok és kezdhetem az egészet elölről egy újabb borzalommal.
    Puszi

    VálaszTörlés
  7. Szívemből beszéltetek! Semmi újat nem tudok hozzá fűzni, mint hogy én is rosszkedvűen próbáltam bemásolni a szavakat.Valamikor műszaki rajzolóként megszoktam, hogy krikszkraksz írásokból is valami értelmeset olvassak ki.Valamikor XX éve egy kollégám olyan olvashatatlanul csúnyán írt, hogy magam mellém ültettem amíg neki rajzoltam....azóta boldog házasságban élek vele :), na de a googlehoz mégse mehetek feleségül :)

    VálaszTörlés
  8. Örülök, hogy egyetértetek velem , és külön köszönöm annak, aki levette :))

    VálaszTörlés
  9. Köszi a segítséget! Nekem is az agyamra ment. Azt hiszem sikerült jól beállítanom!

    VálaszTörlés
  10. Gina, a képeket is lehet módosítani, a beállításoknál (régi kezelőfelület, az újban én nem találtam) Formázási beállítások/képek megjelenítése átvilágítódoboz használatával: NEM és akkor nem hozza a fekete hátteret, és normálisan meg lehet nézni a képeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, javítottam . A gáz csak az, hogy mások munkáit nézegetném nagyítva :))

      Törlés
    2. Igen, de ez olyan mint a szóellenőrzés, hátha más is leveszi :-) (Egyébként - nem tudom, hogy miért, de az itthoni gépemen nem hozza a fekete hátteret, a munkahelyemen pedig igen, pedig ugyanazt a böngészőt és verziót használom ott is. a benti gépen nem tudok nálad kommentet írni, itthon igen..., ki tudja min múlnak ezek a technikai csavarok)

      Törlés
  11. Gina!Én sem szeretem ezt "robot" dolgot.Levettem,remélem legalábbis,hogy sikerült.Ha mégsem,akkor nagyon szépen kérem,hogy aki észre veszi szóljon.Köszönöm!

    VálaszTörlés
  12. Gina köszi, hogy ezt felvetetted, mert én ugyan ritkán irok, de az utóbbi időben azért sem mert egyszerűen lehetetlen elolvasni, remélem sokan olvasnak téged és változtatnak rajta.

    VálaszTörlés
  13. Ez jó, Gina! Épp tegnap este írtam erről egy hasonszőrű bejegyzést, printszkrinek nélkül! Így már nem fogom közzétenni holnap, mert a Tiéd okosan segítőkész! ;-D
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bejus, attól még írd meg nyugodtan, minél többen mondjuk, annál jobb :))

      Törlés
  14. Gina, nekem is most telt meg a hócipőm a szóellenőrzéssel, úgyhogy levettem én is! Így könnyebb a kommunikáció! :-)))

    VálaszTörlés
  15. Gina! Nagyon örülök a részletes útmutatódnak, így nekem is sikerült kiiktatni ezt a borzalmat. Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  16. Teljesen egyetertek a gondoddal-bajoddal ezzel kapcsolatban. Hozza kell meg, hogy tegyem, hogy en neha nem szamitogeprol, hanem tabletrol olvasom a blogokat es sokszor nem tudok megjegyzes hagyni, mert mikor bizonyitanom kell, hogy nem vagyok robot, akkor ha oda kattintok, hogy beirjam a szavakat akkor nem jon fel a tableten a billentyuzet...

    VálaszTörlés
  17. De jó, hogy kiderült az oka, én gyakran lemondok az elküldéstől, miután másodszor is kérdez.

    VálaszTörlés