Rendszeres olvasók

2011. március 2., szerda

Húsvét-váró

Sokan szoktunk hungarocell tojást csinálni folt-berakás technikával. Ám egyre kevesebb helyen lehet "sorjás" hungarocellt kapni. Tojást még csak-csak, de gömböt sehol sem. Persze ennek is kikínlódtam a gyorstechnikáját :)) Gondoltam, megosztom veletek most, aztán majd használhatjátok karácsonykor is :))


Minden hungarocell figurán rajta van a sorja a középvonalon az öntés miatt. Így a középvonal adva van. Vágjunk egy átlátszó kemény műanyag csíkot, egy cm széleset. Jobb valami színes műanyagból, hogy elüssön a fehér alaptól.
A műanyag csíkot vágjuk kicsit nagyobbra , mint a tojás átmérője, jelöljük be a pontos átmérőt , osszuk fel 6 egyenlő darabra, és az osztásokat jelöljük meg egy jó nagy tűszúrással, a lyukat pedig fekete filccel. Így nem kell méricskélni minden tojást :)) A pötty alatt és felett jelöljük be a tojást tollal vagy ceruzával. Így már bátran nekieshetünk a sniccerrel.
A sablonokat is vághatjuk a színes műanyagból.
( És most megnézem, hogy mit csináltam a régi szerkesztővel !)

12 megjegyzés:

 1. Én is sokat kínlódom újabban, hogy nincs "sorja", felezése a hungarocell gömböknek, tojásoknak. Nagyon jó ötletet adtál, köszönöm szépen! Hamarosan hozzá lehet fogni húsvétolni.

  VálaszTörlés
 2. És így olyan gyönyörű tojásokat lehet készíteni, mint a fotón?
  Talán van itthon elfekvőben egy-két hungarocell tojás, amit ilyen célra vettem régebben, csak nem készült el, mert nem tudtam hogy fogjak hozzá...még elolvasom párszor és talán megpróbálom...

  VálaszTörlés
 3. Manka, kérsz emailben instrukciót ? Küldök szívesen :))

  VálaszTörlés
 4. Éljenek a gondolkodó ember!! :)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon tetszik az ötlet! Igaz eddig nem jutott eszembe ilyet készíteni, de szinte kedvet kaptam hozzá!
  Ági

  (a régi szerkesztővel bezzeg működik!)

  VálaszTörlés
 6. Új szerkesztővel írtnál az első képet kivágtam, átállítottam régi szerkesztőre, majd avval vittem fel az első képet. Macerás :-(( Inkább addig is varrnék :-((
  Ági

  VálaszTörlés
 7. Gina, én szeretnék emiles segítséget: okm74@freemail.hu
  Köszönöm!

  VálaszTörlés
 8. Úgy látom, hogy van már képem!!:))

  VálaszTörlés
 9. Igen!!! Kérek szépen, de aranyos vagy, hogy felajánlottad!!

  littlerosecottage@gmail.com

  puszi:Manka

  VálaszTörlés
 10. O.K. lányok, szombaton Pecsa, aztán fotózok nektek !

  VálaszTörlés
 11. Előre is KÖSZI!!!!

  VálaszTörlés
 12. Máris? ...huh, össze kell szednem magam :) főleg, hogy még lógok a februári foltossal. Készen vannak, azt hiszem, holnap végre eljutok oda, hogy át is küldjem :))

  VálaszTörlés