Rendszeres olvasók

2010. február 15., hétfő

Virtuális névnapra virtuális ajándék

Ma van a virtuális névnapom :)) A Georgina a rendes nevem nemzetközi változata. Sokszor használtam már régebben is, mert sokkal egyszerűbb kimondani, és hasznos, hogy nincs benne ékezet. Így egyszerű volt nicknevet választanom a topik-regisztrálásnál.
Stílszerűen arra gondoltam, hogy adok nektek egy virtuális ajándékot, nevezetesen a Hol késik a tavasz ? című munkám leírását a másik blogomból.
Használjátok egészséggel !

Itt is először az anyagokat válogattam ki. Ennél a technikánál minél több szín van a munkában, annál jobb. Összeszedtem a sárga árnyalatokat egyre sötétítve, aztán a különböző világos zöldeket. Ebből lesz az átmenet a kékek felé a türkizeken keresztül.
Az anyagokból teljes anyagszélességben különböző méretű csíkokat szabunk, kb 3 cm és 5 cm közötti szélességben.
A csíkokat először kettesével varrjuk egymáshoz, mindegyiket fent illesztve, és fentről lefelé varrva. Amikor az összes csíkunk kettesével össze van varrva, akkor a következő varrást lent kezdjük. Minden csíkokból álló munkát így kell varrni, a blokkokból álló munkáknál is a sorokat eszerint varrjuk. Ezzel tudjuk elkerülni, hogy a kész kép valamelyik irányban hasas legyen. Tehát a csíkokat jobbról balra, majd balról jobbra varrjuk.

Kb 45 cm széles csíkos anyagot kreálunk, és az egészet alaposan kivasaljuk, majd csövet varrunk belőle. Ezt a csövet több helyen függőlegesen rögzítjük, hogy ne csússzon el. Lehetőleg férceljük, nem gombostűzzük, hogy a körkést nehogy kicsorbítsuk.
A kiterített csövön bejelöljük a 45 fokot,és 45 fokos szögben mindkét irányba elvágjuk, ezzel a csúcsán álló négyzeteket kapunk.
Mivel alul-felül is lesz egy-egy négyzetünk, ami teljesen eltérő színű, valamint a két oldalán is egy-egy, ami az átmenetet biztosítja, így lesz négy színben harmonizáló négyzetünk.
Mivel kb 45 cm-es lapból indultunk el, és 45 fokban vágtunk, ezért egy-egy négyzet átlója kb 22 cm lesz, tehát az oldala kb 16-17 cm. A teljes anyagszélességgel és angol vagy amerikai anyaggal kalkulálva minimum 16 db négyzetet kapunk végeredményként, amik egyenként 15*15 cm-es blokkot adnak ki varrásráhagyással együtt, ezért egy csőből egy 60*60 cm-es faliképet tudunk összeállítani.
Persze, varrhatunk hozzá további csöveket, a színátmenetet folytatva. Én itt a világoskékeket sötétekkel zártam le, így a munka tetejére tudtam tenni a sötétkékeket.






12 megjegyzés:

  1. Köszi az ajándékot és,
    NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT !

    VálaszTörlés
  2. Ismét csak megállapíthatom, hogy nagyon ügyi vagy!

    VálaszTörlés
  3. Boldog virtualis nevnapot. :) Nagyon szep ez a minta, van 1-2 jelly rollom amibe meg nem volt szivem belevagni, de lehet hogy valami ilyesmire lenne ertelme felaldozni oket. Koszi.

    VálaszTörlés
  4. Boldog nicknévnapot !
    Köszönjük a leírást .

    VálaszTörlés
  5. Nagyon boldog névnapot!!! Köszönöm az ajándékot!!!:D

    VálaszTörlés
  6. Köszönjük ezt a fantasztikus ajándékot! Naggyon tetszik!
    Sok boldogságot kívánok Neked, erőt, egészséget a továbbiakhoz!

    VálaszTörlés
  7. Köszönjük ezt a szép ajándékot! Boldog nicknévnapot!

    VálaszTörlés
  8. Köszönjük mi is az ajándékot! Boldog névnapot kívánunk!
    Nagyon tetszik a alkotásod, egy kis tavaszi hangulat valószínűleg mindenkire ráfért!

    VálaszTörlés
  9. Boldog névnapo, és köszönjük az ajándékot!
    Maca!

    VálaszTörlés