Rendszeres olvasók

2012. január 22., vasárnap

"Homokoztam"

A Kreatív homokozó blogon játékot hirdettek. Már akkor elgondolkoztam a dolgon, de a végső lökést Colette adta meg. Muszáj volt kipróbálnom ezt a "műanyagot vasalok" dolgot. Találtam egy üres kenyeres zacskót, ezt szétvágtam, és rátettem egy darab anyagra. Az egyértelmű volt számomra, hogy jön egy réteg zsírpapír a tetejére. Hosszas vasalás után a zsacskó tényleg összegyógyult az anyaggal, viszont túlvasalás esetén szétmállik a műanyag.  Szóval, érzéssel :)) Kíváncsian várom Colette leírását.

 És hogy mi lett belőle ? Uzsonnás zacskó:)) Kb 10 perces meló volt. 







 


Az alját francia varrással oldottam meg, így olyan lett, mint a péksütis zacskóké. 









 
A hátuljára is varrtam gombot, így össze lehet gombolni, mint a bevásárló táskákat. Ha kértek lépésről-lépésre képeket, szóljatok.

10 megjegyzés:

  1. Ó, de jó lett! Megköszönnénk egy jó kis leírást!

    VálaszTörlés
  2. Szuper ötlet! Jöhet a leírás! Köszi Gina!

    VálaszTörlés
  3. Ez jó! Bár én még mindig viszolygok a műanyagtól...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a megoldás nálam sem lesz bevezetve :)) Viszont gyakran használok vízlepergető anyagot bélésnek, kapható olyan is, aminek a színoldala textilszerű. Azt hiszem, ezt az uzsist felveszem a repertoárba, de gyári műanyagos béléssel :))

      Törlés
  4. Nagyon ötletes!
    Bár én sem kedvelem a műanyagot, vajon a mosást állja?

    Régebben vettem nejlon terítő anyagot, direkt varrási célzattal, de eddig pakolásztam (pénztárcához akartam "ablakos" zsebet) lehet, hogy azzal kipróbálom én is ezt a technikát.
    Milyen hőfokon csináltad? Nekem is ilyen vasalóm van, de minden odaragad a talpához, még a vasalóhuzatot is megolvasztotta egyszer közepes hőfokon :D

    VálaszTörlés
  5. Kaccat, szerintem a terítőanyagot kár ráolvasztani. Normál pamut hőmérsékleten csináltam, magasabb hőmérsékleten tönkremegy a nejlon, bár ez egy vékony zsacskó-anyag. Szerintem a terítőhöz való simán varrható. Nem tudom, milyen vasalóhuzatod van, azt nem illene megolvasztania a vasalónak:( Arra vigyázz, hogy a vasaló először sokkal melegebb hőfokra melegszik, mint a beállított, aztán áll vissza.

    VálaszTörlés
  6. Irtó jó! nekem nagyon tetszik! Illene lecserélni a gyerekek uzsis zacsiját! Én szeretnék egy leírást! :-)

    VálaszTörlés
  7. I don't know, i never use yahoo.

    VálaszTörlés