Rendszeres olvasók

2009. október 30., péntek

Mára meg is ütött !

És a történet folytatódik, átmentem a csomagért anyukámhoz, és majd elájultam ! A borítékból az összes kapocs kiszedve, felbontva, és a posta által újra leragasztgatva. Nyilvánvaló volt, hogy hiányos. Igen ronda dolgokat mondtam, a legfinomabban Murphyt emlegetve, hiszen ami elromolhat, az el is romlik !
Murphy, Murphy, hogy szakadna rád a filagóra, keretestől, tokostól !
A postán "dolgozó" tolvajt nem minősítem, tettére nincs mentség. Attól, hogy a címzettet nem érdekli a csomagja, attól még a feladónak fontos lehet. Egy 1200.- Ft-os cucc miatt persze nem megyek ki Óbudára ordítozni, bár a benne lévő ÁFÁ-s számla alapján, és a postai ragacsok elhelyezkedése szerint bizonyítható, hogy a postán loptak meg.
Persze, ha a kedves címzett érte ment volna, akkor ez sem történik meg. De ezek után fogalmam sincs, hogy hogyan védekezzek a postai szarkák ellen. Csomagoljak dobozba ? Vagy tegyek minden tételt külön borítékba ? Vagy kérjek a postán hivatalos matricákat, és ezzel zárjam le a csomagot, minden matricát leszignálva ? És biztos, ami biztos, ettől kezdve az ajánlott leveleket is értékkel jelölve adjam fel ?
És ráadásul, mit írjak a vevőnek ? Köszönöm lányok a jó tanácsokat, a szívemhez Kicsikatóé állt a legközelebb, miszerint kenjem a hajára :))
A leghasználhatóbb pedig Violinié volt, miszerint írjak emailt átvételi határidővel.
De most még az a kérdés is felmerült, hogy hogyan osztozzak meg a vevővel a káron ?
Gondoltam, hogy ismét feladom ingyen a maradék két darabot, így én bukom a kétszeres postaköltséget, ő pedig egy neszesszert.
Vagy ő kifizeti (teljesen jogosan ! ) a dupla postaköltséget, én pedig újra megvarrom a neszit, bár az előbbi verze jobban tetszik. Szóval, elegem van :(((
Az egyetlen jó, ami tegnap történt velem, hogy a Meskán fent voltam a szemezgetőben, és ez nagyon jól esett a lelkemnek :))

8 megjegyzés:

  1. A francba,ahogy Zazálea mondta tegnap!!!!!Én is ezt mondom...Ez őrület!!!!!!Bár ...ülye a megrendelő,mert ha normálisan átveszi a csomagját,ez nem történik meg.
    Együttérzek veled.És az első verzióddal...Lássa már meg,hogy mit okozott a nemtörődömsége!

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon bosszantó, és akkor enyhe voltam!
    Panaszt minden esetre tégy a postán! Biztosan kell lennie panaszkönyvnek minden postahivatalban. Adj egy kis munkát nekik is! Mellékelheted a bizonylatokról a másolatokat és egy fotót a boríték rongálásáról. Jó kis meló lesz nekik. Lehet, hogy egy kisfilm sem ártana valamelyik kereskedelmi TV-ben.
    Az egy dolog, hogy mindez nem történt volna meg, ha átveszi a címzett, a postásoknak akkor sem szabad lopni! Nem lehet, hogy már akkor meg volt rongálódva és azért nem volt hajlandó átvenni a borítékot?

    VálaszTörlés
  3. Hű Gina ez nem semmi tortúra. A postát meg nem hagynám annyiban. Hogy így jöjjön vissza egy át nem vett csomag.
    Én a vevőnek sem írnék. Keressen meg ha akar. Te feladtad, gondolom eltetted a feladóvevényt, ha neki nem hiányzik lelke rajta.
    Azért szerintem ez a lopkodás nem általános dolog, egyedi eset volt. Én is rengeteg mindent veszek a neten, a gyerekek cipőjétől a könyveken át a legóig minden postán jön, vagy futárral (ha már a boltig sem jutok el) de még sosem votl semmi gondom. Igaz át is veszem rögtön és azonnal. Ezzel azt akarom csak írni, hogy szerintem maradj mega boríték, ajánlott e-értesítéses verziónál.

    VálaszTörlés
  4. Én nemrégen Romániába küldtem egy kis ajándékot, ajánlva. Agyonizgultam magam, hogy megérkezik-e, és hogyan? Rendben volt minden, szerencsém volt?? Az tényleg felháborító, amit leírtál, de remélem azért nem általános, az ilyen embereket pedig el kell küldeni a postától!!!!

    VálaszTörlés
  5. No, én azt hiszem, nem mondok semmit, nehezen tudnám türtőztetni a gondolatokat... Egyébként szerintem is dőlj hátra és maximum várj, nehogy már még te ölj bele pénzt, időt, energiát...

    VálaszTörlés
  6. Szörnyűűű, én is várnék a vevő felé, de:
    a postán panaszt tennék, nem hagynám annyiban a dolgot.
    Amúgy még a "rendszerváltás" előtt jött az útlevelem a BM-től postán keresztül, úgy találtam meg a postaládámban, hogy a sarka jól láthatóan fel volt tépve, mert valakit érdekelt, hogy mi van benne.
    Miután látta, hogy útlevél, hát nem folytatta tovább.
    Nekem olykor vannak azért ma is rossz tapasztalataim a postával...

    VálaszTörlés
  7. Hát ez tényleg rémtörténet...és már vagy három napja csak ilyeneket hallok-olvasok.Komolyan kezdek aggódni a Franciaországba tartó borítékom miatt.Remélem odaér...

    VálaszTörlés
  8. A biztosított ajánlott vagy a tértivevényes a biztos befutók, állítólag.

    Érdemes néha igénybe venni futárszolgálatot. Csomag esetén (ha nagyértékű) nem annyira nagy az árkülönbség a posta és a futár között - a futárt pedig névre vissza tudják követni... Persze 1200 forintnál nem igazán ez a megfelelő megoldás...

    VálaszTörlés